Érdekességek
   

Pióca - visszérkezelés - Hirudo Medicinalis
2011.11.22.

Az orvosi pióca egy a földigilisztára hasonlító szelvényes féreg, mely a hátsó tapadókorongjának segítségével mozog és képes megtapadni a testen. A pióca 6 órán keresztül is képes táplálkozni ezzel súlyának többszörösét felvéve. Nyála véralvadásgátló vegyületet tartalmaz. A népi gyógyászatban piócákkal kezelték a szívbetegségeket, a fekélyt, a vastagbélgyulladást, a magas vérnyomást, az ekcémát, és az állatvilágban is alkalmazták, a hörgők asztmás megbetegedésit kezelték vele.

A piócával történő gyógyítás már az ókorban is elterjedt. Először az ókori Egyiptomban, Indiában, Kínában jelent meg. Később elterjedt a gyógyítás az ókori Görögországra, Rómára ahol a pestis megelőzéseként használták. Háború idején a fagyási sérüléseket is piócákkal kezelték. Évszázadokon keresztül a piócával történő gyógyítás jelentette a leghatásosabb, legveszélytelenebb gyógymódot.

Mára rutinszerűen alkalmazzák az orvoslásban, a seprűeresség, visszeresség kezelésben, a végtagok sérülésinél, hogy ott leszívják a felesleges vért, kitisztítsák a sebet. Műtétek alatt is alkalmazzák mikor véreret tartalmazó részt ültetnek vissza, vérrögök kialakulása esetén, hogy azok ne halmozódjanak fel, és elegendő oxigénhez jusson a szövet. Nyála legalább 30 olyan fehérjét tartalmaz mely segít a fájdalomcsillapításban és a véráramlást is segíti. Nyáluk olyan enzimeket is termel mely biokémiai, immunológiai hatást gyakorol az emberre. A piócákkal történő gyógyítási terápia a hirudoterápia, azon belül is létezik a hirudoreflexoterápia, amiről a szakemberek úgy vélik, hogy a piócák képesek ösztönösen megtalálni a reflexzónákat a testen és ezekre a pontokra tapadnak.A pióca legfontosabb hatóanyaga a hirudin, mely szintén a nyálában termelődik. Olyan fehérjetermészetű anyag mely szintén véralvadásgátló hatással bír, ezenkívül immunizáló és érgörcsoldó hatása van. A hirudin megszabadítja a lábat a nehéz, duzzadt érzettől, csökkenti a lábgörcs kialakulását, a lilás-kékes foltok számát, fájdalomcsökkentő hatása van, seprűerességet, visszerességet csökkenti. A Hirudo Medicinalis mint hatóanyag évszázadok óta az orvosok segítője. Gyulladásgátló, baktériumölő, értágító hatással bír mely a gyulladt visszereknél a seprűerességnél kitűnő megoldás. Segítségével olyan véralvadásgátló anyagok választódnak ki melyek a nyirokkeringésre is jótékonyan hatnak. Alkalmazása olyan betegségekre lehet megoldás mint az idegfájdalmak, artózis, trombózis, depresszió, fülpanaszok, övsömör, húgy,- ivarrendszeri problémák.

Hirudo Medicnalist tartalmazó krém: PLERUDIN FORTE visszérkrém .


   A pióca felépítése


   Hirdetés (x)

   Egészség tippek

Egészség tippek

Egészséges receptek

Állatok a gyógyászatban