Termékek
   


KOVITOX®sportbalzsam
Sportsérülések, ütődések okozta duzzadt, véraláfutásos bőrre

Mielőtt elkezdené a KOVITOX® sportbalzsamot alkalmazni, a termék minél hatékonyabb alkalmazása érdekében olvassa el figyelmesen az alábbi használati útmutatót.

Miért ajánlott a KOVITOX® sportbalzsam traumás sportsérülések vagy ütődések okozta duzzanatok, véraláfutások ápolására?

A KOVITOX® sportbalzsam két olyan speciális hatóanyagot tartalmaz, amelyeket a népgyógyászatban illetve a tradicionális medicinában már évezredek óta használnak traumás sérülések, ütődések, rándulások következtében fellépő fájdalmak enyhítésére, a keletkezett duzzanatok, véraláfutások gyors felszívódásának elősegítésére. Fent említett sérülések illetve háztartási balesetek (elcsúszás, létráról leesés stb.) bekövetkeztekor a legfontosabb, hogy a keletkezett duzzanatok minél gyorsabban felszívódjanak, mert minél tovább feszítik a szalagokat, annál fájdalmasabb és hosszabb a regenerációs idő.

A balzsamban lévő hatóanyagok közül az orvosi pióca (Hirudo Medecinalis) kivonat gyorsan csökkenti a fájdalmat, nagymértékben gyorsítja a duzzanatok felszívódását. A kivonat fő hatóanyaga az véralvadás gátló hatású hirudin nagymértékben gyorsítja az esztétikailag zavaró és fájdalmas véraláfutások felszívódását. A kivonatban lévő többi hatóanyag elősegíti a mikrokeringés fenntartását, csillapítja a fájdalmat, elősegíti a sérült testrész regenerációját.

A balzsam másik hatóanyaga a német házipatikák kedvelt gyógynövényéből (Arnica montana) készült árnika tinktura, amelyet eredményesen használnak zúzódásos sérülések tüneteinek kezelésére.

Mi a hatóanyaga?

70 ml gél alapú krém 240 ATE (antitrombin egység) standardizált orvosi pióca kivonatot, valamint 3,0 g árnika kivonatot tartalmaz.

Mit tartalmaz még a KOVITOX® sportbalzsam?

A balzsam hatóanyagai egy olyan carbomer alapú hidrogélben találhatók, amely biztosítja a két hatóanyag gyors felszívódását, és egyben ápolja, hidratálja a sérülés feletti bőrfelszínt. Gyorsítja a véraláfutások és duzzanatok feletti bőr regenerációját, elősegíti az esztétikus bőrfelület kialakulását.

Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?

A KOVITOX® sportbalzsam használatát javasoljuk, ha Önt sportolás közben, vagy egyéb traumás okokból keletkező sérülés éri, vagy ütődések következtében kialakuló véraláfutások, vérömlenyek, duzzanatok és esztétikailag zavaró elszíneződések keletkeznek a sérült testrész feletti bőrfelületen.

Hogyan használjuk a KOVITOX® sportbalzsamot?

A balzsamot a traumát illetve sportsérülést (rándulás, ütődés, húzódás stb.) követően a lehető legrövidebb időn belül a sérült testrész feletti bőrfelületre kenjük 1-2 mm vastagon és finoman a bőrbe simítjuk. A kezelést naponta 2-5 alkalommal megismételjük.

A sérült testrész feletti bőrfelület gyors regenerációjának elősegítésére a balzsamot  pakolás formájában is alkalmazhatjuk a következő módon: a balzsamot kenjük kicsit vastagabban (2-3 mm vastagon) a traumás vagy sportsérülést szenvedett testrész feletti bőrfelületre. A sérült testrészt műanyag fóliával (pl. folpack) letakarjuk, majd vékony vászonnal ( fásli, géz is lehet ) átkötjük. A pakolást célszerűen min. 30 percig rajta hagyjuk. Láb vagy kézsérülés esetén a sérült és bepólyázott testrészt 20-30 percre felpolcoljuk. A kezelést, a sérülést követő néhány napban, naponta 2-4 alkalommal megismételhetjük. A duzzanat felszívódása után a kezelést addig folytassuk, míg az esetleg keletkezett vérömlenyek fel nem szívódnak (1-2 hét)

Összetevők / Ingredients (INCI): Aqua, Glycerine, Cetearyl Alcohol, White petrolatum, Hirudo extract, Paraffin, Carbomer, Sodium Hydroxide, Arnica montana, Sodium lauryl sulfate, Lecithin, Methylparaben

Figyelmeztetés!

A készítmény gyermekek elől gondosan elzárandó! A készítmény alkalmazása során a szemmel, nyálkahártyával kapcsolatos érintkezést kerüljük.

Gyártó/Termékinformáció:

IN VITRO Kutató-Fejlesztő Kft., 2120 Dunakeszi, Repülőtéri út 1.

Telefon: 06 27/392 489 E-mail: info@invitro.hu   www.invitro.hu

Tárolás: Szobahőmérsékleten (15-25 °C). Sugárzó hőtől (pl. napfény) óvjuk.

70 ml

 

Külsőleg!

 Vissza a termékhez!

* Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.
A kockázatokról és a mellékhatásokról kérjük olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát.

   A pióca felépítése


   Hirdetés (x)

   Egészség tippek

Egészség tippek

Egészséges receptek

Állatok a gyógyászatban